[F]ollowers

Tuesday, August 16, 2011

Sedia Tempat Solat Bagi Peniaga Bazar [VIDEO]

Assalamualaikum,
Entry ke-2 khas untuk kepada semua Blogger2 Muslim:)
Pagi td, sepupu sy ad post link video ni dkt Facebook & sy rasa sgt t'sentuh dgn kandungan yg ad di dlm video ni, harap2 ia dapat memberi ikhtibar  kpd semua:)
Sebelum tu, kita baca dulu description di bwh:
"Alangkah indahnya senario ini, penganjur tapak pusat Bazar Ramadhan di Kelantan ini menitkberatkan tentang soal SOLAT. Jika difikirkan semula, bilakah waktu para pembeli dan penjual makanan, mereka bersolat waktu Asar & Maghrib? Jika start membuka meja jualan seawal jam 4 petang (sebelum waktu Asar) & menjual juadah sehingga waktu berbuka puasa & selepasnya malah solah Isya' & Tarawikh? Berniaga digalakkan & pembeli juga janganlah leka & berlengah2 berlegar2 di bazar. Walaupun berniaga janganlah sampai perkara yang wajib ditinggalkan hanya kerana mengejar keuntungan yang hanya sedikit. Semua ini tidak akan menjadi alasan untuk meninggalkan waktu solat jika pihak penganjur mempunyai kesedaran bahawa ISLAM itu wajib diutamakan. Tahniah kepada pihak penganjur di video ini yang mempunyai kesedaran utamakan syariat Islam. Sesungguhnya Islam itu Mudah & Indah. Sila klik LIKE jika anda SETUJU & Share bersama rakan2 yang lain. Admin-B.A.S ... ا ب ت"




5 comments:

  1. Betul tu . Senang sikit ade tempat peniaga nak bersolat....

    I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

    ReplyDelete
  2. wahh.. dasat tue.. tmpt len xde bt cm tue pun

    ReplyDelete
  3. bgus nye ade tempat solat kan. ;)

    SALAM KENAL..DONE FOLLOW U..FOLLOW BACK YE :) ^^

    ReplyDelete
  4. jg smp eniag buat alasan takde tempat nak solat..sibu cri duit je

    ReplyDelete